Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti İflasını Açıklayan Borsanın 46 Milyon Dolarını Dondurdu

Hindistan yerel basını tarafından paylaşılan haberlere göre, Hindistan İcra Müdürlüğü (ED) kripto para borsası Vauld’un 46.4 milyon dolar değerindeki varlığını dondurdu.

Geçtiğimiz aylarda kripto para piyasaları üzerinde yaşanan derin düşüşlerden sonra kendini finansal bir krizin ortasında bulan Vauld borsası, temmuz ayının başlarında para çekme işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu. Hindistan’da faaliyet gösteren Singapur merkezli borsa, geçtiğimiz 1 aylık süre boyunca tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı. Son olarak Singapur Yüksek Mahkemesi 7 Temmuz tarihinde moratoryum (belirli bir süre boyunca alacaklılarının borçluya karşı yasal süreçler başlatamamasını sağlayan zaman dilimi) için mahkemeye başvuran Vauld’un talebini değerlendirdi ve bu değerlendirme sonucunda Vauld’a rakibi onu satın alma aşamasındayken 3 aylık bir ara dönem imkanı verildi.

Söz konusu iflasların ve binlerce kullanıcının mağdur edilmesinin arından Hindistan hükümet yetkilileri, ülke içinde faaliyet gösteren borsalar üzerinde detayları araştırmalar başlatmış ve bu araştırmalar sonucunda WazirX borsasının yöneticisi göz altına alınmıştı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde çıkan haberlere göre Hindistan İcra Müdürlüğü tarafından 10’dan fazla kripto para borsası hakkında soruşturma başlatıldığı biliniyor.

Hindistan’da kripto para borsaları üzerindeki kapsamlı çalışma devam ederken adeta çaresizce kaçınılmaz sonunu bekleyen Vauld borsasının da 3.7 milyar Rupi (46.4 milyon dolar) değerindeki varlığı hükümet tarafından donduruldu. Sürecin nasıl işleyeceğine ve dondurulan bu büyük meblağın ne olacağına dair henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. Vauld tarafı ise, daha fazla bilgiye sahip olduklarında bir güncelleme paylaşacaklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!