Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Ağı Artık Bitcoin’den (BTC) Daha Güvenli: Saldırı maliyeti yükseldi

Son verilere göre Ethereum ağında %51 saldırısı gerçekleştirmenin maliyeti Bitcoin ağındaki maliyet oranını geride bıraktı.

Proof of Work (İş Kanıtı) algoritmasıyla çalışan coinlere ait %51 saldırısı verisi sunan crypto51‘e göre, Ethereum ağına saldırı düzenleme maliyeti Bitcoin için aynı saldırıyı düzenleme maliyetini geride bıraktı. Blockchain’in güvenliği açısından ciddi bir konu olan %51 saldırısı gerçekleşmesi pek yüksek ihtimalli bir durum olmasa da, özellikle işlem hacmi düşük ağlarda bu risk daima bulunmaktadır.

Verilere göre şuan Bitcoin ağında %51 saldırısı gerçekleştirmek için 1 saatlik zaman diliminde 928 bin dolarlık para harcanması gerekiyor. Bunun yanı sıra aynı saldırı şeklini Ethereum ağında gerçekleştirmek için ise saatlik olarak 1 milyon dolardan fazla para harcanması gerekiyor. Veriler, en azından bu teknik perspektiften bakıldığında Ethereum ağının Bitcoin’e kıyasla daha güvenli olduğunu gösteriyor.

%51 saldırsı nedir?

%51 saldırısı, blockchain üzerindeki işlem oranının en az %51’ine sahip kişi veya grupların, blockchain’deki işlemleri kendi istekleri doğrultusunda değiştirebilmesi ve kontrol edebilmesi durumunu ifade eder. Kötü niyetli birey ya da grupların %51 saldırısını başarılı şekilde gerçekleştirmesi o ağın işleyişine ciddi zararlar verebilmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!