Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Vakfı Kurucusu: Dünya, Merkezi Olmayan Yönetim Sistemlerine Doğru Gidiyor

Hong Kong’da düzenlenen ve sektörün en önde gelen isimlerini bir araya getiren, aynı zamanda global ekonomik gelişmelerin de konuşulduğu Rise konferansında bir panele katılan Ethereum Vakfı kurucu ortağı Joseph Lubin, merkezi olmayan yönetim sistemlerinin, gelecekte çok büyük bir role sahip olacağını belirtti.

Galaxy Digital Bank CEO’su Mike Novogratz, Crypto.Com CEO’su Kris Marszalek, Tenx’den Julian Hosp ve Wall Street Journal’dan Jacky Wong’un da katıldığı bir panelde söz alan Lubin’in paneli büyük ilgi çekti.

Panelin ilk önemli konusu, kripto paraların bir gün itibari paraların yerini alıp almayacağıydı. Bu yöndeki çok popüler soruya yanıt veren Mike Novogratz, ne Bitcoin’in ne de Ethereum’un kısa vadede bunu yapacağını düşünmediğini belirtti. Novogratz, bu ürünlerin kağıt paranın yerini almaktan çok, bir sistem değişikliğini temsil ettiğini de sözlerine ekledi. Novogratz, Bitcoin’in bir değer deposu olarak bir nevi ‘dijital altın’ görevi göreceğini belirten Novogratz, Ethereum’un da merkezi olmayan platformlar için ‘yakıt’ görevi göreceğini de belirtti.

Ethereum’un gelecekte sadece sayısı çok olacak olan kripto emtialardan birisi olacağını belirten ifadesine katıldığını ifade eden Ethereum Vakfı kurucu ortağı Lubin ise, şöyle konuştu:

”Paranın doğasının değişmeye başladığına şahitlik ediyoruz. Yakında ‘global’ köylerimiz olacak ve buralarda merkezi olmayan yönetim modelleri olacak. Burada ekosisteminiz için hedeflerinizi belirleyebilecek ve bunlar için harekete geçebileceksiniz. Bunlar için kripto para şeklinde para da toplayabileceksiniz.”

TenX’den Julian Hosp da Lubin’in bu konudaki vizyonuna katıldığını belirtirken, gelecekte bu tarz dijital tokenlerin hali hazırdaki sistemlerin yerini alacağını ve global ekonominin hemen her sektöründe (ürün satın alma, ticaret, perakende, gayrimenkul vs. vs. gibi) rol alacağını ifade etti.

Novogratz’a katılmadığı bir noktayı da aktaran Hosp, kağıt paranın da bu hali hazırda etkilenecek sistemlerden birisi olduğunu belirtti ve gelecekte ticaret için en iyi opsiyon olmaktan çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

Lubin daha sonra tokenize edilmiş sistemlerin, şu anda gerçekten de toplum için hayli sıra dışı olduğunu belirtti. Kullanılabilecek tanımlar değişse de Lubin’in konuşmasından çıkarılacak ana fikir, kripto paraların bir gün toplumu baştan dizayn edeceğinin düşünülmesi oldu. Bu değişimin kahve alınacak para birimi olacak kadar kollarının uzun olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Geçtiğimiz ay, Dublin’de gerçekleşen Money Conf’da söz alan Circle kurucu ortağ ve CEO’su Jeremy Allaire de, Lubin ile benzer fikirler ortaya sunmuştu. Allaire, bir kripto devriminin yakın olduğunu belirtmiş ve şu an her şeyin başındayız demişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment