Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Telekom Sektöründeki Blockchain Teknolojisi, 2023 Yılına Kadar 1 Milyar Dolarlık Bir Endüstri Olacak

Bu hafta yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, MarketWatch, Blockchain teknolojisinin önümüzdeki beş yıl içerisinde telekomünikasyon sektörüne tek başına 1 milyar dolarlık katkıda bulunacağını tahmin ediyor.

Küresel market araştırma bölümü Research and Markets‘e göre, telekomünikasyon içerisindeki blockchain teknolojisi 2018 yılındaki 46.6 milyon dolarlık endüstriden, 2023 yılında 993.8 milyon dolarlık bir endüstriye dönüşecek.

132 sayfalık araştırma, blockchain yayılmasının en temel sebeplerinden birisi olarak ”artan güvenlik endişelerini” gösterirken, sektördeki operatörlerin de bu teknolojiyi hala belirlenmemiş düzenleyici statüsüne rağmen potansiyel bir koruyucu olarak tanımlamakta olduğuna yer veriyor.

Raporun bu kısımdaki özeti şu şekilde:

”Telekom sektöründeki blockchain kullanımı, OSS/BSS [operations support systems/ business support systems] süreçlerine olan desteğin artması ve telekom şirketleri arasındaki güvenlik endişelerinden dolayı artmakta. ”

Yukarıda belirttiğimiz üzre, telekomünikasyon şirketlerini endişelendiren konulardan bir tanesi düzenleyici belirsizlik. Bu konu küresel ekonomi içerisinde diğer endüstrilerin de sık sık dile getirdiği bir gündem maddesi. Hatta bazı sektör yetkilileri, bu belirsizliğin blockchain’in faydalarına olan güven duygusunu azalttığını bile belirtmekteydi.

Daha önce spesifik olarak bankacılık sektörü, teknolojinin bu denli büyük bir yenilik getirip getiremeyeceği konusundaki endişelerini dile getirirken, R3 Konsorsiyumu özellikle bu gibi endişeleri giderme odaklı yeni projesini tanıtmıştı.

Blockchain teknoloji şirketi olan R3, 10 Temmuz tarihinde yaptığı bir duyuruda, kendi Corda blockchain platformlarının spesifik olarak işletmelere yönelik bir ”versiyonunu” çıkarttıklarını duyurmuş ve bankaların endişesini bir nebze olsun gidermeyi başarmıştı.

Firma bu yeni hizmet hakkında yaptığı açıklamada, bunun özellikle mevzu bahis endişelere yönelik yapıldığını doğrulamıştı:

”…günümüz işletmelerinin taleplerini karşılamak için optimize edildi”

 

Research and Markets bütün bu konulardan hiç etkilenmemiş olacak ki, blockchain teknolojisinin telekomünikasyon hizmetlerinde kullanımının  yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) konusunda %84 kadar büyük bir gelişme sağlayacağı tahmininde bulunuyor.

Bu araştırmanın tutarlı olup olmadığını ise zaman gösterecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment