Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümet Yetkilisi: Hindistan Kripto Para Birimlerini Yasaklamak İstemiyor

Yakın zamanda Hindistan Rezerv Bankası tarafından konulan bir yasak ile alt üst olan Hindistan kripto para piyasasında, bütün olanlardan sonra belki biraz umut hala vardır. En azından bu, isminin gizli kalması şartı ile Quartz ile röportaj yapan bir Hindistan hükümet yetkilisinin sözlerinden ortaya çıkan sonuç.

”Bence hiç kimse kripto para birimlerinin komple yasaklamayı düşünmüyordur. Buradaki mesele ticaretin denetlenmesi ve bizim paranın nereden geldiğini bilmemiz gerekiyor. Kripto para birimlerini emtia olarak kabul etmek bizim bunun ticaretini daha iyi denetlememizi sağlayabilir ve şu an araştırılan şey tam olarak bu.”

Bir kaç ay önce kripto para traderları ve borsalar Hindistan Rezerv Bankasının koyduğu yasağa karşı savaş açmıştı. Hindistan Rezerv Bankası bir kaç ay önce ticari bankaların kripto para ile ilgili kurum ve bireylere hizmet vermesini yasaklamıştı.

Ancak bu yasaklamalar iyi bir şeye de neden olmuş olabilir. Ekonomik ilişkiler departmanı yetkilisi Subhash Chandra Garg, geçtiğimiz günlerde düzenleyici yasa taslağının çok yakın zamanda bitirileceğini söylemişti. Burada endişe verici unsur ise , Hindistan hükümeti tarafından bu taslağı oluşturmak için görevlendirilen kripto para çalışma kolu içerisinde Hindistan Rezerv Bankası başkan yardımcısı da yer alıyor.

Gelecek hala kesin olmasa da, Quartz’a konuşan kıdemli hükümet yetkilisinin açıklamalarına göre, bu komite spesifik olarak fon kaynaklarını takip ve kara para aklamayı önleme üzerine taslak oluşturacak.

”Ticaret ceza gerektiren bir suç değil. Çoğumuz borsa üzerinde çeşitli birimlerin ticaretini yaparız. O halde bunun farkı ne? Burada olması gereken mekanizma bu paranın yasa dışı para olmadığından emin olmayı sağlamalı ve buna ek olarak bu paranın kaynağını takip etmek de en önemli işlerden birisi.”

Hindistan büyük bir ihtimalle kripto para birimlerini yeni bir finansal ürün olarak düzenleyecek. Bu durumda Hindistan Rezerv Bankası ticari bankalara koyduğu bu yasağı çok yakında kaldırmak zorunda kalabilir. Bakalım ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment