Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Yatırımcılarının Beklediği Gelişmeden İyi Haber!

Ether kripto para biriminin gelişimini destekleyen kar amacı gütmeyen Ethereum Foundation bugün yaptığı bir açıklamada ETH 2 validator launchpad’i olan Medalla’nın yayınlandığını duyurdu. Medalla launchpad’i direkt olarak Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys ve Deep Work Studio ile ortaklaşa geliştirildi .

ETH 2.0 Güncellemesi İçin Nefesler Tutuldu

Şu an Ethereum yatırımcılarının büyük bir kısmının ETH 2.0 güncellemesini beklediği bilinen bir gerçek. Ethereum bu güncelleme ile beraber Proof-of-Work modelinden Proof-of-Stake modeline geçecek ve bu sayede ağın en büyük sorunlarından olan ölçeklenebilirliği çözüme kavuşturacak.

Madencilerin denklemden kaldırılacağı bu modelde, bunların yerine hisse ispatı modeli kullanılacak. Bu sebeple Medalla launchpad’inin yayınlanması aslında projenin ilerlemesi açısından büyük bir gelişme olarak görülüyor. Medalla sayesinde bundan sonra ağın temeli olarak görülen ağ onaylayıcılarının Ethereum 2.0 hakkındaki bilgilerinin geliştirilmesi ve onaylayıcıların eğitilmesi sağlanacak.

ETH 2.0 yol haritası, ağ ödülleri, riskler, sorumluluklar ve bunun gibi bütün değişimler Medalla sayesinde daha net bir şekilde anlaşılabilecek. 33 Ethereum alan ve bunu Stake eden kişi, direkt olarak validator olabilecek. Kendi ağ düğümünü çalıştıran söz konusu yatırımcılar, aynı zamanda yılda %10,3’e kadar stabil ETH geliri elde edebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment