Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Bitcoin 10.800 Doları Aştı! Yükseliş Durdu Mu?

Neredeyse 1 aydır yaprak kımıldamayan Bitcoin fiyat grafiği son iki gündür bunun tam tersi bir yönde yoluna devam ediyor. Haftalardır 150 dolarlık bir fiyat aralığında sıkışan Bitcoin, dün ani bir ralli ile 10.000 dolar üstüne çıkarak 2 Temmuz tarihinden beri görülen en yüksek seviyeye dokundu.

Bunun devamında düzeltme yaşayan lider kripto para birimi, bugün ise tam anlamıyla şahlandı. Basın saati itibariyle 10.832 dolardan işlem gören Bitcoin, hem 10.000 dolar hem de 10.500 dolar dirençlerini kırarak kritik nokta olan 11.000 dolara kadar yaklaştı.

Ünlü kripto para analisti Josh Rager daha önce yayınladığı gönderilerinde 10.500 doların kritik olduğunu belirtmişti. Bitcoin haftalık görünümde burada kalmayı başarabilirse Rager’a göre ralli tam anlamıyla başlayabilir.

Bitcoin İçin Tehlikeli Nokta

Bitcoin şu an içi 10.500 dolar seviyesinin üstüne çıksa da 10.800 dolar ile 11.200 dolar oldukça sert dirençler olarak gözüküyor. Eğer makro-ekonomik sıkıntılar devam eder ve ONS Altın yükselişi sürerse, Bitcoin de bundan payına düşeni alıp yükselişe geçebilir. Aynı Altın gibi sınırlı arza sahip olan BTC’nin yükseliş sırasının geldiğini düşünen bireysel ve kurumsal yatırımcılar bu yükselişin arkasındaki temel sebep de olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment