Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Yeni Yıl Güncellemesi Başarıyla Tamamlandı

Ethereum geliştiricileri bundan birkaç hafta önce duyurusu yapılan Muir Glacier güncellemesini başarıyla tamamladılar.

Güncelleme Tamamlandı

Ethereum geliştiricileri ağı bir süredir PoS (proof-of-stake) algoritmasına geçirmek için çalışıyorlar. Bu amaç doğrultusunda Aralık 2019’un başında Istanbul güncellemesi yapılmıştı.

Ethereum geliştiricileri bugün de tam olarak 9.2 milyonuncu blokta Muir Glacier güncellemesini tamamladılar. Bu güncellemeyle birlikte EIP 2384 numaralı tasarı onaylanmış oldu.

Bu tasarının Ethereum’daki zorluk bombasını geciktirmesi planlanıyor. Bu zorluk bombasıyla birlikte Ethereum’daki madencilerin işi ciddi anlamda zorlaşacak çünkü blok zorluğu epey artacak. Muir Glacier güncellemesiyle birlikte bu zorluk bombası yaklaşık 4 milyon blok, yani 611 gün ileriye atılmış oldu.

Ethereum geliştiricilerinden Pooja Ranjan tarafından yapılan açıoklamalara göre normal şartlar altında Muir Glacier güncellemesine gerek kalmaması gerekiyordu. Çünkü Istanbul güncellemesinden sonra bu zorluk bombasının 2020’nin ortalarına doğru aktif hale geleceği düşünülüyordu. Ancak Istanbul güncellemesindeki bir hesap hatası yüzünden zorluk bombası beklenenden çok daha erken bir tarihe çekilmiş oldu. Geliştiricilerin amacı Muir Glacier güncellemesiyle bu tarihi yeniden ertelemekti..

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment