Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum ‘Yok Edilebilir’ Mi? Coinbase Yöneticisi Yanıtladı!

Bitcoin ve Ethereum 10 yıldan kısa bir sürede dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanın ilgisini çekmeyi başardı. Tam olarak kriz ve aşırı karamsarlık döneminde üretilen Bitcoin, ödemeler konusunda adeta bir devrim yarattı. 

Bitcoin’den kısa süre sonra piyasaya çıkan Ethereum da akıllı kontrat özelliği ile kripto paraların kullanım odaklı çeşitliliğini insanlara gösterdi. Dünyanın önde gelen akıllı kontrat platformu haline gelen ETH, tabii ki birtakım sorunlara da sahip.

Bitcoin ve Ethereum Dağıtımı

Yine de piyasadaki birçok yatırımcı BTC ve ETH ağlarındaki token dağıtım yönteminin adil olmadığını, sektöre ilk girenlerin çok kolay bir şekilde binlerce ETH veya BTC kazabildiğini belirtiyorlar. Bitcoin ve Ethereum’un en zayıf noktası olarak görülen bu durum, bazılarına göre iki kripto paranın sonunu getirebilir.

Coinbase’in eski CTO’su Balaji Srinivasan ise Bitcoin veya Ethereum’un bu noktadan sonra yok edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. İnsanlara eşit bir fırsat verildiğini belirten Srinivasan, bundan faydalanıp faydalanmamanın ise insanlara kaldığını ifade etti.

Buna rağmen token dağıtımı konusunda yenilikler getirilmesinin ilginç bir konu olduğunu da itiraf eden Coinbase yöneticisi, milli kimlik sistemi aracılığıyla bunun yapılabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment