Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fiyatı Değerinin Çok Üstünde, Enflasyon Tavan Yapıyor: Fidelity Raporu

Dev finans şirketi Fidelity, Ethereum’u (ETH) öne çıkararak kripto para piyasasına ilişkin bir rapor sundu.

Fidelity, Ethereum ağının ikinci çeyrekte en yüksek enflasyon dönemini yaşadığını belirtti. Raporda, katman-2 işlemlerinin mart ayında yapılan Dencun güncellemesinden bu yana %20 arttığı vurgulandı.

Fidelity Digital Assets’ın geçen hafta yayınladığı rapora göre, Ethereum blokzinciri son çeyrekte toplam arzına 110.000 Ethereum (ETH) ekleyerek yıllık %0,37’lik bir enflasyon oranına ulaştı.

Analistler Daniel Gray ve Max Wadington, Ethereum arzında kısa ve orta vadede dramatik dalgalanmaların beklenmediğini, ancak daha düşük ücretli katman-2 platformlarına olan artan ilgi ve staking talebiyle birlikte enflasyonist çeyreklerin daha sık hale gelebileceğini söyledi.

Raporda, ağın doğrulayıcı sayısının nisan ayından bu yana %5 arttığı ve yeni re-staking uygulamasının staking talebini daha da artırabileceği belirtildi.

Spot Ethereum borsa yatırım fonları (ETF) salı günü ABD’de ilk kez işlem görmeye başladı. Bu ETF’lerin tanıtımı, kripto para birimine erişimi genişletecek olsa da, bazı önemli firmalar bu spot ETF’lere olan başlangıç talebinin beklenenden düşük olabileceği konusunda uyardı.

Ethereum fiyatı %67 yukarda

Katman-2’ler, temel blok zincirlerinin, yani katman-1’lerin üzerine inşa edilen ayrı blokzincirleridir. Raporda, Ethereum’un şu anda “gerçekleşmiş fiyat” olarak adlandırılan fiyatının %67 üzerinde işlem gördüğü belirtildi.

Fidelity, bunun “yatırımcıların 2021 zirvelerine kıyasla Ethereum tahsis etmeye daha rahat olduğunu” gösterebileceğini belirtti. Yılın güçlü bir başlangıcının ardından, Ethereum temel katmanının tüm temel göstergelerinin ikinci çeyrekte gerilediğini belirten Fidelity, yeni adreslerin aylık %16 düştüğünü, aktif adreslerin %14 azaldığını ve işlem sayısının %9 oranında küçüldüğünü kaydetti.

Yine de, katman-2 ekosistemi gelişmeye devam ederken, “değerleme üzerinde katman-1 metriklerinin etkisinin azalması bekleniyor” diye ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!