Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’daki Yüksek İşlem Ücretleri Kullanıcıları Bu Ağlara Yöneltti: Yeni Rekor Geldi!

Ethereum (ETH) ağındaki yüksek işlem ücretleri kullanıcıları başta BNB Chain olmak üzere diğer Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumlu blokzincirlere yöneltirken rekor seviye görüldü.

Ethereum işlem ücretleri yılın başından bu yana önemli ölçüde artarken EVM uyumlu ağlarda ciddi bir büyüme yaşandı. The Block tarafından sunulan on-chain verilerine göre BNB Chain, Polygon (MATIC) ve Avalanche (AVAX) dahil olmak üzere EVM uyumlu blokzincirlerin günlük benzersiz adres sayısı 25 Nisan’da 6,77 milyona ulaşarak rekor kırdı.

Son günlerdeki volatil piyasa koşulları ve meme coin ticaretindeki ciddi artış Ethereum tabanlı merkeziyetsiz borsaların kullanımının artmasına yol açarak işlem ücretleri üzerindeki yukarı yönlü baskıyı artırdı. Ortalama Ethereum işlem ücretleri, yılın başından bu yana %250’nin üzerinde artarak ocak ayında işlem başına yaklaşık 2,50 dolar seviyesinden günümüze kadar 10-13 dolar bandına yükseldi.

BNB Chain’e büyük ilgi

Söz konusu EVM uyumlu blokzincirleri arasında birinci sırada 4 milyon adet adres sayısı ile BNB Chain birinci sırada, 1,32 milyon adres sayısı ile Polygon ikinci sırada ve 500 bin adres sayısı ile Avalanche üçüncü sırada yer aldı. Öte yandan Ethereum tabanlı katman 2 protokolleri olan Optimism (OP) ve Arbitrum’un (ARB) da kullanıcı sayısı ve ağ aktivitesi 2023 yılının başından bu yana artış gösterdi.

EVM, Ethereum blokzinciri üzerindeki akıllı sözleşmelerin çalıştırıldığı sanal bir makinedir. EVM, Ethereum protokolünün temel bir bileşenidir ve Ethereum ağının merkeziyetsiz uygulamalarının (dApps) çalışmasını sağlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!