Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eth.link Alan Adı Yetki Sahibi Hapisteyken 852 bin Dolara Hileli Bir Şekilde Satıldı

Ethereum Name Services (ENS) ağında önemli bir veri depolama ve izleme hizmeti sağlayan eth.link adresinin domain süresi doldu ve adres hileli şekilde satıldı.

Ethereum’un öncü geliştiricilerinden ve aynı zamanda Vitalik Buterin’in yakın dostu olan Virgil Griffith, Kuzey Kore‘ye gidip Ethereum’u tanıttığı için ABD tarafından 63 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ethereum Name Services topluluğu için kritik değere sahip eth.link alan adının kontrolü de kendisine aitti ve hapiste olduğu için hiçbir şekilde domain üzerinde yenileme işlemi yapamıyordu. ENS topluluğunun tüm Ethereum Name Services alan adlarının kontrolü ve teyidi için eth.link adresini kullandığı biliniyor ve bu alan adını kaybetmelerinin bir takım ciddi sorunları beraberinde getireceği düşünülüyor.

GoDaddy domain sağlayıcısı üzerinde tescillenen bu adresin son kullanım tarihi 26 Temmuz‘da sona erdi. Topluluk üyeleri için önem arz eden bu alan adının halka açık satışı GoDaddy tarafından gelen bildiriye göre 5 Eylül tarihinde gerçekleştirilecekti. Fakat işler hiç de beklendiği gibi ilerlemedi ve eth.link adresi 3 Eylül tarihinde sürpriz bir şekilde satışa sunuldu. Alan adı, GoDaddy’nin kendi açık artırma sistemi üzerinden bile satışa çıkmadı. Bunun yerine alan adı kayıt şirketiyle daha önceden var olan bir anlaşma sebebiyle Dynadot üzerinde açık artırmaya çıktı.

ENS topluluğu ve Griffith, daha önce alan adının 5 Eylül tarihinde sona ereceğini açıklayan GoDaddy’nin alan adının kayıt havuzuna geri dönmesini beklemeden iki gün önce yani 3 Eylül tarihinde satışa sunulduğunu belirtti. Söz konusu hileli satışın iptali için dava açan taraflar, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

GoDaddy, bilgi ve güvenilirlik konusunda herhangi bir yanıt vermeden, 3 Eylül 2022’de eth.link alan adının satışını gerçekleştirdi. Alan adı kayıt havuzuna geri dönmeden Dynadot tarafından satın alındı.

Alan adını 852 bin dolar karşılığında satın alan bir diğer domain tecil sitesi Dynadot, itirazlara karşılık henüz bir yanıt vermedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!