Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Şangay Öncesi Staking Para Çekme Test Ağı Bugün Başlatılıyor

Ethereum (ETH) geliştiricileri stake edilmiş Etherlerin kullanıcılar tarafından çekilebilir hale gelmesini sağlayacak Şangay güncellemesinin kritik test ağını bugün başlatıyor.

Ethereum için dönüm noktası niteliği taşıyan Şangay güncellemesinin “Zhejiang” isimli test ağı 1 Şubat Çarşamba günü Türkiye saatiyle 18.00‘da başlatılacak. Kullanıcıların, Şangay güncellemesi sonrası yapacakları işlemlere dair ilk deneyim ve test şansını sunan bu ağ, özellikle para çekme işlemleri için bir ön sunum sağlayacak.

Test ağı bugün başlatılacak olsa da kullanıcılar ağ ile ilk etkileşimlerini 6 gün sonra gerçekleştirecek. Kullanıcılar söz konusu 6 günlük sürecin ardından doğrulayıcılara (validatör) para yatırmayı deneyebilecek ve kullanıcı ara yüzünün nasıl görüneceğine dair bir fikir edinebilecek.

Şangay güncellemesiyle birlikte Hisse Kanıtı (PoS) mekanizması için stake edilmiş Etherlerin kullanıcılar tarafından çekilebilir hale gelmesi planlanıyor. Söz konusu kilitli Etherlerin şuan için transfer edilmesine izin verilmiyor.

Ethereum ağı üzerinde staking işlemleri Aralık 2020‘de başladı ve o günden bu yana stake edilen miktar yaklaşık 25 milyar dolara ulaştı. Ethereum.org üzerinde sunulan bilgilere göre stake edilen Etherlerin miktarı haberin kaleme alındığı esnada 16 milyon 279 bin olarak kayıtlara geçti. Verilere göre Ethereum üzerindeki kilitli varlıklar şu anda toplam Ethereum arzının yaklaşık %13’ünü oluşturuyor.

Kimi analistlere göre yüksek miktarda varlığının kilidinin açılması ciddi bir satış baskısı potansiyeli taşırken  sözleşmeye Ether kilitleyen kullanıcıların çoğunun Ethereum’un içinde bulunduğu güncel fiyattan zararda olduğu göz önüne alındığında beklenen oranda bir satış baskısı gerçekleşmeyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!