Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

eToro CEO’su Assia: Hükümetlerin Kripto Paralara Olan Yaklaşımı Endişe Verici

Ünlü alım satım platformu eToro’nun CEO’su Yoni Assia, kripto para sektörünün tanınan isimlerinden Charlie Shrem’in podcast yayınına katılan en güncel isim oldu. Assia bu etkinlikte kripto para birimlerini, toplulukların varlığını ve hükümetleri konuştu.

Assia’ya göre şu an dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu unsurlardan birisi şeffaf ve açık bir para sistemi. Ünlü CEO bütün işlemlerin halka açık bir şekilde yapılması gerektiğini ve bu sayede suçlulardan arınmış bir para sistemi kurulabileceğini dile getirdi. Dünyada yaklaşık 2 milyar bankacılık hizmetine erişimi olmayan insan olduğuna değinen Assia, kripto paraların buna çözüm oluşturabileceğini de vurguladı.

Buna ek olarak regülatörlerin, hükümetlerin ve bankalar ile teknoloji devlerinin şu an birçok konuda son söz hakkına sahip taraflar olduğuna değinen CEO, kripto para topluluğuna da uyarılarda bulundu. Yoni Assia hükümetlerin kripto paralara karşı olan regülasyonlarda yavaş davranmasının aslında endişe verici olduğunu dile getirdi. Şu an kripto para sektörü ve hükümetler arasında büyük bir savaş olduğunu açıklayan Assia, hükümetlerin bunu sonunda kazanacağını ve teknoloji devlerinin kaybedeceğini ifade etti.

İsrail’den konuya örnek gösteren Assia, şunları ifade etti:

”İsrail içerisinde çok büyük bir blockchain topluluğu ve birçok kripto para şirketi var. Ancak tüketiciler bazen sıkışıp kalıyor çünkü bankalar kimsenin sınır ötesi kripto para şirketlerinden dolar almasını veya buraya dolar göndermesini istemiyor ve buna izin vermiyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment