Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Euro Destekli Stabil Koin EURS, İlk Kurumsal Yatırımcısını Buldu!

Euro ile destekli stabil koin olmak için yola çıkan Statis grubu, ilk kurumsal müşterisi ile anlaşma yaptığını resmi hesapları aracılığı ile duyurdu.

Statis CEO’su Gregory Klumov, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, fon yönetimi konusunda çok tecrübeli bir firma ile, anlaşma yaptıklarını belirtti. Klumov, şunları söyledi:

”Statis ekosistemine lisanslı bir fon yönetim firmasını kattığımız için çok mutluyuz ve kendilerine hoşgeldin diyoruz. Kurumsal yatırımcılar bu sektöre büyük bir ilgi gösteriyor ve bunu ürünümüz olan EURS ile yapmak istemeleri, bizler için çok değerli bir gelişme.”

Geçtiğimiz ay, Malta başbakanı Joseph Muscat’ın da katıldığı ve Blockchain konusunda ülkenin vizyonunu anlattığı bir etkinlikte duyurusu yapılan koin, Blockchain adası Malta’da ortaya çıkması sebebiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Kripto para piyasaları şu dönemi pek de iyi geçirmese de, Malta konusunda işlerin çok daha iyi gittiği aşikar. Lider Blockchain ve kripto para ülkesi olmak isteyen ve bunu başbakan Muscat’ın katkılarıyla gerçeğe dönüştürmeye her gün bir adım daha yaklaşan Malta, Statis’e ön ayak olması ile de takdir topluyor.

Avrupalı büyük yatırımcıların kripto paralara duyduğu yoğun ilgiden faydalanmak isteyen ve stabil koin olma yolunda güven ve şeffaflığı öncüleyen koin, bedava zincir dışı transferler yapma şansını da müşterilerine tanıyor. 4 Temmuz’dan itibaren Londra merkezli borsa olan DSX’te listelenmeye ve işlem görmeye başlayan koinin, yakın gelecekte de kripto para piyasasının önde gelen borsalarında işlem görmesi bekleniyor.

Tamamen yasal uyumlu bir Blockchain platformu olan Statis, yatırımcılara herhangi bir finansal ürünü ‘tokenize’e etme şansı sunuyor. Şeffaf yapısı, yasal uyumluluğu ve güvenilir iş ortakları bulunan kurum; Malta hükümeti ile kripto paralar üzerine uzun yıllardır bir iş birliği içinde olması ile de biliniyor.

Şu anda Tether’e yönelik yapılan suçlamalar ve Tether’in yaşadığı ‘itibar kaybı’ stabil koinlere olan ihtiyacı da arttırmış durumda. Birçok koin, dolar destekli yeni Tether olabilmek için adeta birbirleri ile yarışırken, artık milyar dolarlık bir sektör haline gelen stabil koin piyasasında, Statis de EURS ile euro destekli stabil koin olarak fark yaratmaya çalışacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment