Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europol Araştırması: Bitcoin, Dark Web’de Halen Çok Popüler

Europol, yaptığı araştırmada dark web platformlarında para transferi için en fazla kullanılan kripto paranın halen Bitcoin olduğunu ifade etti ancak bu alanda faaliyet gösteren kişilerin, yavaş yavaş diğer gizlilik odaklı alternatiflere de yöneldiğine vurgu yaptı.

Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmada şu ifadeler yer aldı:

”Monero gibi gizlilik odaklı kripto paralara son dönemde bir miktar kaçış başlasa da, yaptığımız araştırmalarda temel olarak halen Bitcoin’in kullanıldığını gördük.”

Kurum, Bitcoin’in bu alanda daha fazla kullanılmasının ana sebebinin ise ‘alışkanlıklar’ ve hali hazırdaki fazla müşteri kitlesi olduğunu ifade ediyor.

Europol, ayrıca son dönemde Bitcoin ile ilgili olarak zararlı yazılım ve fidye gibi faaliyetlerin de çok arttığına vurgu yaptı.

Ancak tüm bunlara karşın, Europol’e göre dark web’de yer alan ‘suçlular’ artık yavaş yavaş alternatif para birimlerine de yöneliyor.

Gizlilik odaklı kripto paraların bu alanda başı çektiği ifade edilirken, bu alanda en fazla kullanılan gizlilik odaklı kripto paranın da Monero olduğu ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment