Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple ve Coinbase Meksika’nın En Büyük Kripto Para Borsasına Yatırım Yaptı!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi XRP’nin arkasındaki firma olan Ripple ve önde gelen kripto para borsası Coinbase, ortak bir yatırıma imza attı.

Coinbase ve Ripple, Meksika’nın en büyük kripto para borsası konumundaki Bitso’ya yatırım yaptı. Aslında Ripple ilgili kripto para borsasının ilk yatırımcılarından ve ortaklarından da birisi olarak biliniyor. 14 Ekim tarihinde yapılan açıklamada Bitso da söz konusu yatırımı doğruladı. The Block tarafından açıklanan haberde ise yatırımcılar arasında Coinbase’in yanı sıra Jump Capital’in ve Digital Currency Group ile Pantera Capital gibi önemli ve tanınan firmaların da olduğu bilgisi paylaşıldı.

Toplanan fonlar Bitso kripto para borsasının aktif kullanıcı tabanının dışına çıkıp Arjantin ve Brezilya içerisinde genişlemesi için kullanılacak. 2014 yılında kurulan Bitso, hem bankacılık hizmetlerini kullanabilen hem de bunlara erişimi olmayan kişiler için piyasaya sürülmüştü. Kripto para borsasının müşteri tabanı 5 yıl gibi bir sürede 750.000’e ulaştı ve hala da artmaya devam ediyor.

Bitso 2019 yılının Temmuz ayında yaptığı duyuruda borsanın Cebelitarık Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından denetlenip regüle edileceğini de vurgulamıştı. Borsanın depolama hizmetlerini direkt olarak ilgili finansal regülatör kontrol edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment