Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Europol Kripto Paraları Araştırmaya Başladı

Europol, kripto para ve Blockchain teknolojisinin nasıl işlediğini öğrenmek ve bu konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek için çalışmalara başladı.

CCN tarafından yapılan habere göre özel ve kamu sektörlerinde görev alan 300’ü aşkın yetkili, Europol’ün kripto para ve Blockchain araştırmalarında yardımcı olmak için bir araya geldi.

Kripto para sektöründe zaman zaman çeşitli suçların işlendiğini biliyoruz. Kripto para borsalarına yapılan hack saldırılarının, cüzdanlardan çalınan kripto paraların yanı sıra suçlular zaman zaman para aklamak için kripto para kullanabiliyorlar.

Bu suçları inceleyen kolluk kuvvetleri, İnternet’te kripto para kullanan suçluları yakalayabilmek için kollarını sıvadılar. Bu suçların nasıl takip edilebileceğiyle ve bu suçluların nasıl yakalanabileceği ile ilgili araştırma yapan kolluk kuvvetleri, bu konularda uzmanlardan destek alıyorlar.

Bir araya gelen uzmanlar kripto paraların tam olarak nasıl takip edilebileceğini anlamak için birkaç vaka çalışması yaptılar. Bu çalışmalarda şu ana dek yapılmış bazı borsa ve cüzdan saldırıları incelendi.

Europol yetkilileri olası bir hack saldırısı yaşandığında kripto para ticaretini tamamen durduramayacaklarının, herhangi bir borsayı aniden kapatma kararı alamayacaklarının farkındalar. Bu yüzden kripto paraları geleneksel metotlarla takip etmeye çalışıyorlar. Ancak Europol’de yapılan bu gibi araştırmalar, bu metotların zamanla gelişmesini sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment