Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Kriz Anlarında Bitcoin Kullanmaya Başlıyorlar

Grayscale Investments tarafından yapılan araştırmalara göre Bitcoin, küresel likidite krizleri sırasında sığınılabilecek güvenli bir liman görevi görebilir.

Digital Currency Group’a bağlı olan kripto para varlık yöneticilerinden Grayscale Investments kısa bir süre önce Bitcoin’in işlevleriyle ilgili yeni bir rapor yayınladı. Bu raporda yapılan açıklamalar Bitcoin‘in özellikle küresel finans dünyasında önemli bir rol oynayabileceğini gösteriyor.

Grayscale Investments uzmanları, Bitcoin’in küresel likidite krizleri sırasında epey önemli bir işlev görebileceğini ve insanların Bitcoin’e sığınabileceklerini düşünüyorlar. Uzman isimler bu durumu daha iyi açıklayabilmek için birkaç vaka çalışması da yaptılar.

Bu örneklerden birinde İngiltere’de yapılan Brexit oylaması baz alındı. Ülkede yapılan referandum tamamlandıktan ve Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alındıktan sonra İngiliz Sterlini ve euro ani bir değer kaybı yaşadı. Çünkü piyasanın İngiltere’de alınan karara o sırada verebildiği en makul tepki buydu.

Grayscale araştırmacılarına göre bunların yaşandığı sırada insanlar Bitcoin’e geçiş yapmaya başlamışlardı. Tam da euronun değer kaybı yaşadığı sıralarda Bitcoin’in ticaret hacmi yüzde 7.1 oranında artmıştı. Grayscale Investments uzmanlarına göre bu gibi veriler, Bitcoin’in Brexit gibi küresel finans dünyasını etkileyecek çapta olaylarla doğrudan bağlantılı olduğunu gösteriyor. Uzmanlar ayrıca Bitcoin’in bu gibi durumlarda güvenli bir liman olarak kullanıldığı görüşündeler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment