Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Exit Scam Yaptığı İddia Edilen Kore Borsası, Mağdurlara ”Garip Bir Yolla” ETH İadesine Başladı

Yakın zamanda exit scam yaptığı iddia edilen Güney Kore kripto para borsası Purebit, yeni yaptığı açıklamada pişmanlık ifadelerinin yanı sıra kurbanlara ETH’lerini iade etmeye başlayacağını aktardı. Zaten çok kısa bir süredir piyasada olan borsa, 10 Kasım tarihinde 13.000 ETH ile bütün platformu kapatmış ve exit scam iddialarına yol açmıştı.

BROK, sahtekarlığın kanıtı olarak borsanın CEO’sunun popüler Kore sosyal medya platformu Kakao üzerindeki ismini, Korece ”yüksek resmiyete sahip” bir şekilde ”çok üzgünüm” anlamına gelen ifade ile değiştirmesi de, iddiaları güçlendiren bir etken olmuştu.

Sentinel Protocol’un aktardığına göre ise,  sahtekarlar mağdurlara kaybettikleri fonların %50’sini geri verme vaadi ile kişilerin özel anahtarlarını talep etmekte. Purebit borsası ile ilişkili Etherscan cüzdanları da fonların bazılarının çeşitli adreslere gittiğini doğrulamakta. Ancak bunun yanı sıra söz konusu adresin olası bir Phishing (yemleme) yöntemi için kullanılabileceği uyarısı da mevcut.


BROK kaynağının attığı bir tweete göre ise, PureBit çoktan bazı kullanıcılara fonlarının %50’sini geri ödemiş durumda. Uzmanlar yine de ‘sahtekarlık içerisinde sahtekarlık’ olabileceği endişesi ile, kullanıcıları dikkatli olmaya çağırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment