Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook 1 Günde Bitcoin’in Toplam Piyasa Değerinin 3’te 1’ini Kaybetti!

Geçtiğimiz Cuma günü Facebook için hiç beklenmeyen bir olay yaşandı ve sosyal medya devinin toplam piyasa değeri bir anda 56 milyar dolar yani Bitcoin‘in toplam değerinin 3’te 1’i küçüldü. CNBC tarafından aktarılan bilgilere göre, bu durum aslında Facebook’a reklam vermeyeceğini açıklayan ve sosyal medya devini boykot eden firmalar yüzünden gerçekleşti.

Londra merkezli tüketim ürünleri devi Unilever, 400 markası ile birlikte hem Facebook hem de Twitter’a artık reklam vermeyeceğini açıkladı. Coca-Cola, Verizon ve bunun gibi birçok önemli marka da çoktan Facebook’tan kaçtıklarını açıklayarak bu boykota destek çıktılar.

Markaların bir bir Facebook’u terk etmesinin sebebi ise sosyal medya devinin zararlı içerikleri engelleyemiyor olması şeklinde ifade ediliyor. Mark Zuckerberg ise konu hakkında yaptığı açıklamada platformun güvenli tutulması için milyarlarca dolar harcandığını vurgulamıştı. Zuckerberg buna ek olarak artık bütün gönderilere “zararlı gönderi” gibi etiketler eklenebileceğini de belirtti.

Facebook’un Başı Libra İle Dertte

Mark Zuckerberg’in sallanan imparatorluğu aslında Libra kripto para birimi projesi yüzünden de darbe almıştı. Facebook kendi stablecoin’i Libra’yı büyük bir heyecanla tanıtsa da regülatörler anında bunu yasaklama kararı alarak belki de milyarlarca dolarlık potansiyele sahip bir projenin önünü kesti.

Zuckerberg’in yaşadığı bu yeni kayıp karşısında nasıl bir tepki vereceği ise bilinmiyor. Libra konusunda Zuckerberg’in geri adım atmış olması ve gerekirse Libra’yı piyasaya sürmemeyi göze aldıklarını belirtmesi, reklam verenlerle ilgili gerginlik konusunda da benzer adım atabileceğini düşündürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment