Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü İsimden Popüler Altcoin Hakkında Kıyamet Senaryosu

Ünlü dark web platformu Silk Road’ın kurucusu Ross Ulbricht, şu an hala müebbet hapis cezasını çekmekte. Ulbricht buna rağmen avukatları aracılığıyla Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkındaki görüş ve tahminlerini ara sıra piyasa ile paylaşıyor ve çok konuşulmaya devam ediyor.

Ulbricht, DeFi Konusunda Uyardı

Daha önce Bitcoin hakkında çok sert düşüş tahminlerinde bulunan Ulbricht, bu sefer son günlerin popüler konusu merkeziyetsiz finans uygulamalarına değindi. Ethereum tabanlı lending protokolü Maker’ın yakında çok büyük bir çöküş yaşayabileceğini ifade eden Ulbricht, bunun yıkıcı etkilere sahip olacağını vurguladı:

“Sıradaki çöküş sistematik ödeme sıkıntısına ve felaket sonuçlara yol açabilir. Şu an sistemde çok fazla para var ve bunun mevcut paradan çok daha fazla potansiyele sahip olduğu biliniyor. Bu kriz bir değişime ve daha yeni protokollerin denenmesine ihtiyaç duyulduğu konusunda uyarı olarak görülmeli.”

DeFi konseptini “havalı” bulduğunu belirten Ulbricht, problemin ise DAI ödünç vermek için elinde Ether tutanların belirli bir faiz oranına maruz bırakılması olduğunu belirtti. Bütün sistemin yeterince teminatlı olmadığını ve sistemsel açıklar olduğunu vurgulayan Silk Road kurucusu, bunun ciddi sorunlara yol açabileceğini düşünüyor.

Ethereum fiyatı 12 Mart tarihinde %53 düşüş yaşadığında MakerDAO da acil durum kapanışı ilan  etmenin eşiğine gelmiş ve teminat olarak tutulan Ether’lerin kaybedilme tehlikesi oluşmuştu. Maker’ın çökmesi büyük ihtimalle diğer DeFi sistemleri için de benzer sonuçlar yaratabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment