Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kendi Kripto Parası İçin CFTC ile Toplantı Düzenledi

Facebook kendi geliştireceği kripto para projesi için ABD’deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile görüşmeye başladı.

Financial Times tarafından yapılan bir habere göre Facebook, kendi geliştireceği kripto paranın yasal durumu hakkında bilgi edinebilmek için Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ile toplantı yaptı. CFTC Başkanı Christopher Giancarlo tarafından yapılan açıklamalara göre bu toplantının başlıca amacı Facebook’un geliştireceği kripto paranın CFTC’nin denetimlerine tabii tutulup tutulmayacağını öğrenmekti.

Kripto paralara verdiği destekle tanınan Giancarlo, Facebook ile yaptıkları toplantının henüz ilk aşamalardan biri olduğunu söyledi ve CFTC’nin Facebook’un kripto para projesini yakından takip etmeye devam edeceğini belirtti. Giancarlo bunların yanı sıra şu yorumu ekledi:

“Bu projeyi daha iyi anlamaya çalışıyoruz. Biz (düzenleme olarak) sadece elimizdekilere göre hareket ederiz ancak şu an için elimizde bir şey yok.”

Dünya genelindeki kripto para destekçieri Facebook’un Project Libra adı altında geliştirdiği söylenen kripto parayı merakla bekliyorlar. Özellikle uluslararası işlemlerde kullanılmak üzere tasarlandığı düşünülen bu kripto paranın tam olarak ne gibi işlevlere, özelliklere sahip olacağı bilinmiyor. Ayrıca öyle görünüyor ki ne Facebook ne de CFTC henüz bu kripto paranın yasal durumu hakkında net bir karara varmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment