Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Facebook’un Dijital Parası Finans Dünyasını Değiştirecek”

Weiss Ratings tarafından yapılan değerlendirmelere göre Facebook‘un Libra adlı dijital para projesi tam bir devrim niteliğinde olabilir.

Sosyal medya devi Facebook’un geliştirdiği dijital para projesi son haftalarda tüm kripto para dünyasının odak noktası haline gelmiş durumda. Sektördeki uzmanlar bu projenin iyi mi yoksa kötü mü olacağı konusunda ikiye ayrılmış durumdalar.

Kripto paralar hakkında çeşitli değerlendirmeler yapan Weiss Ratings, son haftaların en büyük tartışma konularından biri olan Libra ile ilgili yeni bir değerlendirme yaptı. Şirket bu değerlendirmelerinde Libra’nın merkeziyetini, genel özelliklerini ve Libra hakkındaki yorumları inceledi.

Libra’nın Merkezi Olması

Juan Villaverde, Weiss Ratings adına yaptığı çalışmada Libra ile ilgili çeşitli bilgiler topladı. Villaverde “Facebook Libra: Yeni ve Devrimsel Bir İtibari Para” adı altında hazırladığı yazıda bu proje hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Villaverde bu yazısında Libra projesinin kesinlikle merkezsiz olmadığını ve bu yüzden tam anlamıyla bir “kripto para” olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi:

“Hem merkezi hem sponsorlu bir proje olan Libra Facebook ve Uber, eBay, Mastercard, Visa, Spotify ve Vodafone gibi bir grup büyük şirket tarafından üretilecek.”

Libra Devrimi

Libra’nın merkezi bir proje olduğunu düşünen Villaverde, bu projenin aslında devrim niteliğinde olabileceğini düşünüyor. Çünkü kendisinin görüşlerine göre insanlık tarihinde ilk kez bir devlete değil de büyük bir şirkete bağlı olan bir para birimi göreceğiz.

“Tarihte ilk kez herhangi bir devlete değil, milyarlarca dolarlık bir şirkete bağlı olan bir para birimi göreceğiz. Bu milyar dolarlık şirketler tarihte ilk kez kendi paralarını oluşturmaya çalışıyorlar. Bu bile finans dünyasını değiştirmeye yetecek bir gelişme. Ayrıca devletlerin bu projeyi durdurmak için yapabilecekleri hiçbir şey yok.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment