Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Yeni Kripto Para Birimi İle Neyi Hedefliyor?

Sosyal medya devi Facebook bugün çok beklenen kripto para projesini açık etti ve Libra isimli stabil kripto para birimini duyurdu. Whitepaper’ı yayınlanan Libra, Calibra isimli bir cüzdana ve uygulamaya sahip olacak. İsteyen kullanıcılar Calibra’nın mobil uygulama versiyonunu indirip bunu Facebook’un Messenger uygulaması veya WhatsApp ile de entegre bir şekilde kullanabilecekler.

Libra 2020’de Geliyor

Yapılan duyuruya göre Libra 2020 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacak ancak herkes bunun nasıl bir kripto para birimi olacağını ve neler yapabileceğini merak etmekte. Facebook tarafından yayınlanan reklam videosunda belirtilenlere göre ise firma özellikle gelişmekte olan ülkelerde bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan veya bunları tercih etmeyen kişileri hedef almakta.

”Dünyanın dört bir yanındaki birçok insan için temel finansal hizmetler bile erişim olanağı dışında kalıyor. Bu hariç tutulmanın bedeli ise oldukça yüksek – gelişmekte olan ülkelerdeki küçük işletmelerin yaklaşık olarak %70’i krediye erişim olanağı bulamıyor ve her yıl havale işlem ücretleri göçmenlere 25 milyar dolar kaybettiriyor.”

”Bu, sizin Libra biriktirebilmek, harcayabilmek ve gönderebilmek için kullanabileceğiniz yeni dijital cüzdan Calibra ile çözmeyi umduğumuz bir zorluk.”

Yani Facebook temel olarak Çin’de aktif olarak kullanılan WeChat’in küresel bir versiyonunu çalıştırmak istiyor ve bunun gerçekleştirilmesi inanılmaz bir gelirin kapılarını aralayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment