Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kendi Kripto Parasına 1 Milyar Dolarlık Yatırım Arayışına Çıktı!

Sosyal medya devi Facebook, yeni ortaya atılan bir iddiaya göre kendi kripto para birimi projesi için risk sermayedarlarından bir milyar dolarlık yatırım almayı hedeflemekte.

The New York Times’ın gazetecilerinden birisi olan Nathaniel Popper, Pazartesi günü yayınladığı tweet ile yaptığı açıklamada, ismini vermediği kaynakların kendisine Facebook’un kendi stabil koin projesi için ”1 milyar dolara kadar yatırım” arayışına çıktığını belirttiğini vurguladı.

Nathaniel bunun yanı sıra ”blockchain teknolojisinin en cazip gelen özelliklerinden birisinin merkeziyetsiz olmasından dolayı, Facebook’un dışarıdan yatırımcı alarak projeyi daha merkeziyetsiz göstermeye” çalıştığını da vurguladı.


Facebook geçtiğimiz Aralık ayında ortaya çıkan haberlerde, WhatsApp üzerinden yapılacak para transferleri için kendi stabil kripto para birimini piyasaya süreceği ile gündeme gelmişti. Sosyal medya devi bunun yanı sıra Şubat ayında ortaya çıkan bir habere göre 2019 yılının ilk yarısında kendi stabil koinini birkaç kripto para borsasında listeleyeceği haberi ile de anılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment