Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Ekonomist: Bitcoin’in Değerini İtibari Para ile Ölçmek Yersiz

Rus ekonomist Vladislav Ginko’dan bir açıklama daha geldi. Daha önce, Rus oligarkların milyarlarca dolarlık Bitcoin aldığını iddia etmesiyle sektörün gündemine gelen Ginko, bu sefer de Bitcoin fiyatıyla ilgili konuştu.

Ginko, Bitcoin fiyatının itibari paralar ile değerlendirmesinin ‘gereksiz’ olduğunu ifade ederken, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

”Değerini itibari para ile bulan her şey, yolsuzluğa kurban gitmeye, yanlı olmaya ve fiyat manipülasyonuna mahkumdur. O yüzden Bitcoin’in itibari para ile değerlendirilmemesi gerekir. Bitcoin gelecekte birçok para biriminin değer gördüğü birim olmalı.”

Hiperbitcoinizasyon olarak da ifade edilen bu düşünce akımı; aslında Bitcoin’in gelecekte dünyanın rezerv para birimi olarak görev alacağı ön kabulüne dayanıyor ve görünüşe göre, Rus ekonomist Ginko da, bu mantıkta düşünüyor. Ginko ve onun gibi düşünen insanlar, aynı zamanda lider kripto para biriminin gelecekte hükümetler tarafından çıkartılan paraların hepsinden daha iyi bir fonksiyon göstereceğine yönelik inanca da sahip.

Bilindiği üzere Ginko, daha önce yaptığı açıklamalarda da Rus oligarkların Bitcoin alımına ilişkin konuşmuştu. Kendisine bu yönde sorulan soruya ise, başarılı ekonomist şöyle yanıt verdi:

”Eğer milyarderler ile sürekli olarak temas halindeyseniz ve içli dışlıysanız; size bu konuda fikir danışıp bazı şeyler söyleyebilirler. Ancak elbette bunlar yasal yükümlülükleri olan şeyler, o yüzden sadece satın alımlar ile ilgili olarak bazı açıklamalar yapabilirim, fazlasını söyleyemem.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment