Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

450 Bin Dolarlık Kara Parayı Bitcoin ile Aklayan Danimarkalı, 4 Yıl Hapis Cezası Aldı

Danimarka basınında çıkan haberlere göre, 33 yaşındaki bir Danimarka vatandaşı, yaklaşık 450 bin dolar tutarına denk gelen kara parayı, Bitcoin kullanarak akladığı gerekçesi ile 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Danimarka Polisi’nden de yapılan resmi açıklamada, yerel para birimi ile 3 Milyon Danimarka Kronu’na denk gelen bir tutarı; Bitcoin ile akladığı tespit edilen suçlunun, aynı zamanda aldığı Bitcoin’leri de farklı yabancı kripto para borsalarına gönderdiği sonucuna ulaşıldı.

Yapılan araştırmada, kara para aklayan bu kişinin, çok çeşitli kriminal aktiviteler sonucunda bu parayı kazandığı ve daha sonra bunu da kripto para aracılığı ile aklamaya çalıştığı ifade edildi. Danimarka polisi, bahsi geçen suçlunun özellikle şantaj ve dolandırıcılık gibi faaliyetler yürüttüğünü de yaptığı açıklamaya ekledi.

Polis yetkilileri, kripto paralar ile kara para aklamanın artan bir trend olduğunun da farkında olduklarını ifade ederken, bu konu ile ilgili olarak gereken önlemleri almaya ve bu tarz kompleks vakalara karşı alarm durumunda olmaya devam edecekleini de ifade etti.

Kripto paralar, son yapılan araştırmalara göre kara para aklamak için suçlular açısından aslında itibari paralara göre çok daha sıkıntılı ve zahmetli bir yol. Her ne kadar durum böyle olsa da, bu son örnekte de gördüğümüz gibi halen, kripto paraları bu tarz amaçlar için kullanan kişiler var. Bunlarla mücadele edilmesi de, sektör açısından kritik bir öneme sahip

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment