Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QuadrigaCX, Resmi Olarak İflasını Açıkladı

CEO’su Gerd Cotten’in Hindistan’da Crohn hastalığı sebebiyle hayatını kaybetmesinin ardından borsanın soğuk cüzdan fonlarına erişimi sağlayamayan Kanada merkezli kripto para borsası QuadrigaCX, iflasını açıkladı.

Bir süredir kripto para sektörünü en fazla meşgul eden konulardan birisi olarak gündemdeki yerini koruyan QuadrigaCX; yerel basında çıkan haberlere göre sonunda iflas kararını açıklarken; şirket için çalışmalar yapan Ernst and Young isimli denetçi firmanın da tavsiyesine uymuş oldu.

QuadrigaCX’in yaptığı iflas başvurusu, Kanadalı hakim Michal Wood tarafından da onaylanırken, hakim aynı zamanda merhum Cotten’in eşi Jennifer Robertson’un da elindeki ürünleri satması, transfer etmesi ya da elinden çıkarması gibi şeyleri yasakladı.

QuadrigaCX’in iflas kararının onaylanmasının ardından süreci denetleyen ve araştıran Ernst and Young firmasının da denetim yetkisinin ve operasyon alanının artacağı ifade edildi.

Cotten’in beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesinin ardından bir anda kendini iflasa kadar giden bir sürecin içinde bulan borsanın yetkilileri için de bu durum son derece zorlu. Şifreleri sadece Cotten’de olan ve şu anda erişimi sağlanamayan soğuk cüzdanlarda, toplamda 195 milyon dolarlık bir fon bulunduğu ifade ediliyor. Bu da şu demek oluyor ki, QuadrigaCX’in toplamda 115 binden fazla müşterisine ödeyeceği tam 195 milyon dolarlık bir meblağ var.

Şu anda mağdurlar da, Miller Thomson ve Cox Palmer isimli hukuk firmaları tarafından temsil ediliyor ve bu konuda da çalışmalar yapılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment