Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Prensesi: Blockchain İnsan Ticaretiyle Mücadelede Kullanılabilir

Birleşik Krallık’taki Prenses Eugenie ve ABD Elçisi John Richmond, Blockchain teknolojisinin insan ticaretiyle mücadele etmek için kullanılabileceğini düşünüyorlar.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (OSCE) tarafından Viyana’da düzenlenen bir etkinlikte bir araya gelen uzmanlar, Blockchain teknolojisinin olası kullanım alanlarından bahsettiler.

Kraliçe Elizabeth’in torunu olan Prenses Eugenie, yaptığı konuşma sırasında insan ticaretiyle mücadele etmek için çağdaş teknolojilerden faydalanılabileceğini belirtti:

“Blockchain teknolojisinin özellikle tedarik zinciri yönetimi alanında oldukça etkili olduğunu duydum. Blockchain tabanlı bir uygulama ile oto yıkamalarda görülen modern kölelik vakaları kolayca ihbar edilebilir.”

Prenses Eugenie yaptığı konuşma sırasında aslında Güvenli Oto Yıkama Uygulaması adlı bir programa atıfta bulunuyor. Bu program doğrultusunda Birleşik Krallık genelindeki oto yıkamacılarında binden fazla “köle” işçinin çalıştırıldığı fark edildi. İngiltere Kilisesi ve İngiltere ve Galler’deki Katolik Kilisesi tarafından ortaklaşa geliştirilen bu uygulama, Britanya genelindeki köle işçilerin içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

Walk Free Foundation tarafından bulunan ve Reuters tarafından yayınlanan veriler Birleşik Krallık genelinde yaklaşık 136 bin köle işçi olduğunu öne sürüyor.

ABD Elçisi Richmond, Blockchain teknolojisinin “insan ticaretini sonlandıramayacağını” ama en azından insan ticaretiyle mücadele eden insanlara yardımcı olabileceğini vurguladı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment