Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC, Bitcoin Almak İsteyen Müşterisinin İşlemini İptal Etti, Ortalık Karıştı

Dünyanın en önde gelen bankalarından birisi olarak da gösterilen Hong Kong and Shangai Banking Corp. (HSBC), emekli bir müşterisinin Bitcoin işlemini iptal ederken, bu durum kripto para gündeminde geniş bir yankı uyandırdı.

Emekli HSBC müşterisi, eşine medikal marijuana almak için Bitcoin satın almaya çalıştığını ifade ederken, bankanın bu işlemi ‘şüpheli’ bulması sebebiyle işleminin iptal edildiğini ifade etti. Konuyla ilgili finansal araştırmacı Tony Hetherington, bir açıklama yaparken; kendisine ulaşan mesajlarda şunun yazdığını söyledi:

”Bir müşteri, HSBC’nin First Direct adlı uygulamasından Bitcoin almak istemiş ancak banka bu işlemi iptal etmiş. Bununla da kalmayıp, o müşterinin hesabına bloke koymuş ve kendilerini araması gerektiğini söylemiş. Daha sonra ise, bu kişinin sadece geçmiş dönemde online ödeme yaptığı kanallara ödeme yapmasına izin vermiş.”

Banka yetkililerinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, bahsi geçen ilacın sadece Bitcoin ile alınabiliyor olmasının ciddi bir şüphe yarattığı ifade edilirken; buna karşın müşterinin iddiasına göre başka bir amaçla Bitcoin almak isteği de, yine HSBC tarafından reddedilmiş.

Hetherington, konuyla ilgili  yapmış olduğu yorumda ise, bankanın ilgil müşterinin bir kara para aklayıcısı olabileceğini düşündüğünü söylerken, bundan ötürü bir hamle yapmadığını söyledi. Hetherington, bunun yanlış bir düşünce olduğunu da ifade ederken, HSBC gibi bir bankanın bu alanda daha iyi bir yönetim metodu geliştirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment