Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Ekonomik Forumu Blockchain’in Güvenliğiyle İlgili Rapor Yayınladı

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), pek çok Blockchain platformunun aslında alınması gereken güvenlik önlemlerini almadığına yönelik bir yazı yayınladı.

WEF geçtiğimiz günlerde Blockchain teknolojisi ve sibergüvenlik konularıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. WEF tarafından yayınlanan bu metne göre günümüzdeki Blockchain saldırılarının büyük bir kısmı hackerların kabiliyeti yüzünden değil, ilgili platform yeteri kadar güvenli olmadığı için başarılı oluyor.

Dünya Ekonomik Forumu’na göre günümüzdeki hackerlar, hedef aldıkları Blockchain platformlarına sızmak için çeşitli yollar deniyorlar ve bu süreç oldukça zorlu olabiliyor. Ancak WEF’e göre bu hackerlar, saldırmak istedikleri Blockchain platformunda bir şekilde güvenlik açığı bulmayı bşarıyorlar.

WEF yayınladığı metinde bundan bir süre önce saldırıya uğrayan ve bunun sonucunda CEO’sunu kovan Target’ı örnek gösteriyor. Şirket ayrıca bir başka güvenlik açığı sonrasında Sony Pictures Entertainment’ın yönetim kurulu başkanının da görevinden ayrıldığını hatırlatıyor.

Dünya Ekonomik Forumu’na göre bu örnekler, Blockchain ve sibergüvenlik konularında idari kadronun büyük önem taşıdığının bir göstergesi.

Brian Krebs kısa bir süre önce bu konuyla ilgili bir araştırma yapmış ve en büyük yüz şirketten yalnızca yüzde 5’inin özel bir sibergüvenlik yöneticisi olduğunu ortaya koymuştu. Dünya Ekonomik Forumu ise bu oranın artması halinde pek çok platformun daha güvenli hale geleceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment