Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Kripto Para Reklam Yasağından Geri Adım Attı – ICO Yasağı Hala Devam Ediyor

26 Haziran Salı günü yapılan bir duyuruya göre, Facebook kripto para birimi reklamlarına tekrar izin verecek şekilde topluluk standartlarını güncelledi. Sosyal medya devi kripto para reklamlarına tekrar izin verirken ICO projeleri hakkında olan reklam yasağı hala devam etmekte.

Bugünün duyurusunda şirket, ”bazı reklamların çalışmaya devam ederken aynı zamanda bunların güvenliği olduğundan emin olabilmek” adına ”son bir kaç ay içerisinde” kripto para birimleri ile ilgili hayata geçirdiği tamamen yasaklama politikasını ”inceltebilmenin’ yollarını araştırmakta olduğunu ifade etti.

Facebook’un revize edilmiş ”yasaklı ürünler ve hizmet politikası” artık şunlara yer vermekte:

”26 Haziran tarihinden itibaren, daha önceden onaylanmış reklamcılardan gelen kripto para ve bununla ilgili içerikleri tanıtan reklamlara izin vereceğiz. Ancak dijital opsiyon (binary option) içeren ve ilk dijital para arzı tanıtımı yapan reklamları yasaklamaya devam edeceğiz.”

Yeni güncellenen hizmet politikası, kripto para ürünleri ve hizmetleri tanıtımı yapmak isteyen reklamcıların, Facebook’un seçilme niteliklerine uygun olup olmadığına karar vermesini sağlayacak bir başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuranların ”herhangi bir borsa üzerinde işlem görüp görmedikleri ve kendi hizmetleri üzerine alakalı kamusal arka plan bilgilerini bildirip, elde ettikleri herhangi bir lisansı” ibraz etmesi ve başvuruya eklemesi gerekiyor.

Kısıtlamalar göz önüne alınırsa Facebook ”reklam vermek isteyen herkesin bunu yapamayacağını” kabul ediyor. Şirket geri bildirimlere kulak vereceğini ve ”eğer gerekirse” bu hizmet politikasını zamanla revize edeceğini de vurguluyor. Facebook bunlara ek olarak kendi politikasını geliştirmeye devam ederken bir yandan da kripto para birimlerinin arkasında yatan teknolojiyi ”incelemeye” de devam edeceğini belirtiyor.

Facebook kripto para birimleri hakkındaki yasaklamayı ilk olarak 2018 yılının Ocak ayında devreye sokmuştu ki bu yasaklamanın ”sık sık yanıltıcı veya kandırmaya yönelik tanıtımlar içeren finansal ürünler veya hizmetler hakkındaki reklamlar” için yapıldığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment