Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Kripto Parasını MIT Uzmanları Geliştiriyor

Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) görev alan deneyimli ekonomist Christian Catalini MIT’den bir süreliğine izin alarak Facebook ile birlikte çalışmaya başladı.

CoinDesk tarafından yapılan bir habere göre dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook, uzun süredir beklenen kripto parasını geliştirmek için MIT uzmanlarından destek almaya başladı. Şu ana dek yapılan açıklamalar ve haberler Facebook’un milyarlarca kişi tarafından kullanılabilecek yeni bir sabitkoin geliştirmeyi planladığını gösteriyor.

Anonim kalmayı tercih eden kaynaklara göre Facebook bu kripto parayı geliştirebilmek için Catalini gibi alanının önde gelen ekonomistleriyle birlikte çalışmaya başladı. Catalini son dönemlerde tokenlarla ilgili yaptığı çalışmalarla birlikte oldukça ilgi çekmeye bşlamıştı.

Catalini bundan birkaç ay önce Toronto Üniversitesi’nde görev alan Prof. Joshua Gans ile birlikte kripto tokenların değerleri hakkında bir makale yazmıştı.

Catalini’nin son zamanlarda yazdığı makaleler ise oldukça ilginç. Bunlardan birine örnek olarak kendisinin Stanford Üniversitesi’nde görev alan Susan Athey ve MIT’de görev alan Catherine Tucker ile ortaklaşa yazdığı makaleyi gösterebiliriz. Catalini bu makalesinde günümüzdeki pek çok kullanıcının bireysel gizlilik peşinde koştuğunu ancak buna rağmen bu gizlilikten çok rahat bir şekilde feragat edebildiğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment