Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook, Libra İçin Bir Chatbot Firması Aldı

Merakla beklenen stabil kripto parası Libra’yı piyasaya sürmek için önemli hamleler yapan Facebook, bu uğurda önemli bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor.

Son dönemde regülasyon sorunları ve sıkıntıları ile boğuşan ve regülatör kurumları Libra için ikna etmeye özen gösteren Facebook, bir yandan da Libra’nın geliştirilmesi için çaba sarf etmeye devam ediyor.

İşte bu noktada hamle yapan firma, Servicefriend adlı bir chatbot firmasını satın aldığını açıkladı. Yapay zeka üzerine yazılmış bir program ile müşterilerine otomatize edilmiş chatbotlar yapan firmanın bu ürünlerinin, Libra’nın müşteri hizmetleri için kullanılacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan ilk açıklama ise, şirketin esas merkezinin olduğu İsrail’den geldi. Servicefriend’in yatırımcıları arasında yer alan Roberto Sindler, durumu yerel basına yaptığı açıklama ile doğruladı.

Öte yandan, Tech Crunch adlı internet sitesi de, bu konu için Facebook’a ulaştı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu sözlere yer verildi:

”Bizler küçük teknoloji şirketlerini zaten sürekli olarak satın alıyoruz. Ancak tabii ki her zaman bu planlarımızı halk önünde tartışmıyoruz.”

Bu arada Servicefriend’in kurucularından bazıları ise profillerini değiştirdi ve Calibra için çalıştıkları yönünde güncellemeler yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment