Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NASA, Kripto Paralardan Anlayan Bir Veri Uzmanı Almak İstiyor

Amerikan Uzay Ajansı NASA, kripto para ve DLT teknolojileri ile ilgili bir geçmişi ve bilgisi olan bir veri uzmanını kadrosuna katmak istiyor. Konuyla ilgili olarak bir iş ilanı açan kurum, işe alacağı kişide olmasını istediği özelliklerde DLT ve kripto paralara da yer verdi.

Big data yönetimi, analiz, istatistik ve machine learning gibi süreçlere ek olarak, işe alacağı kişinin kripto para ve Blockchain teknolojisinden anlamasının da ‘büyük bir artı’ olacağını ifade eden yetkililerin yaptığı bu hamle, kripto para sektöründe de geniş bir yankı uyandırdı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, konuyla ilgili olarak bir tweet attı ve gelecekte bir iş sahibi olmak için Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak bir fikir sahibi olmanın, çok kritik olacağını söyledi.

Bilindiği gibi uzay alanında en yeni teknolojileri yapan NASA, Blockchain’den de bu alanda büyük bir fayda sağlıyor. Kurum, son olarak Ocak 2019’da yeni hava trafiği yönetimi konusunda Blockchain temelli bir sistem geliştirmiş ve bu sayede bu alandaki güvenliği arttırma yoluna gitmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment