Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Libra’yı Artık Resmen Kurdu

Facebook, gerek ABD’den gerekse Avrupa’dan gördüğü sert tepkilere rağmen Libra projesini devam ettirmeye karar verdi.

Facebook geçtiğimiz gün Libra projesinin ortaklarıyla birlikte Cenevre’de özel bir buluşma düzenledi ve 21 ortakla birlikte imzalar atıldı. Bu imzalar aslında Libra’nın resmen kurulduğunun bir göstergesi.

Libra’ya Devam

Facebook bundan birkaç gün önce PayPal, eBay, Mastercard, Visa, Stripe gibi ortaklarını kaybetmişti. Başlangıç aşamasında toplamda 27 ortaktan oluşan Libra projesinin günümüzde yalnızca 21 ortağı kaldı.

Facebook bu dev isimleri kaybetmiş olsa da yine de hala Uber, Lyft, Spotify ve Vodafone gibi isimlerle birlikte çalışmaya devam ediyor. Şirketin diğer ortakları ise büyük ölçüde girişimcilerden oluşuyor.

Şirket ayrıca şu anda Libra projesinde resmen yer almayan ancak projeyle ilgilenen 180’den fazla kuruluş olduğunu açıklamıştı.

Baskılar Sürüyor

Facebook geçtiğimiz gün ortaklarla birlikte imzaladığı anlaşmayla birlikte Libra projesine devam edeceğini açık bir şekilde duyurmuş oldu. Fakat şirket bu süreç içerisinde ağır tepkilerle karşılaşmaya devam edecek.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg bu ayın sonlarına doğru Finansal Hizmetler Komitesi’nin karşısına çıkıp özellikle Libra ile ilgili bazı soruları yanıtlamak zorunda kalacak. ABD’li regülatörlerin daha sonra nasıl bir adım atacakları ise bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment