Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook, Stellar ile Arasındaki İşbirliği İddialarını Yalanladı

Bundan bir süre önce Facebook’un Blockchain ekibinin Stellar ile bir işbirliği başlatmaya çalıştığına, hatta Facebook’un Stellar ağı üzerinden kendi kripto parasını çıkartmak istediğine dair haberler çıkmıştı ancak Facebook bu iddiaları yalanladı.

Finansal haber kaynaklarından Cheddar konuyla ilgili yaptığı haberde bir Facebook sözcüsünün konuyla ilgili açıklamalarından bahsetti. Facebook sözcüsü tarafından yapılan yorumlara göre şirketin Stellar protokolü üstünde bir çalışma yapmıyor ve Facebook’un kripto para biriminin Stellar ağında bir fork yaparak Facebook’a özel bir Blockchain oluşturma gibi bir niyeti yok. Sözcü tarafından yapılan açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Stellar ile herhangi bir görüşme yapmıyoruz ve onların teknolojisi üstünde çalışma yürütme gibi bir düşüncemiz yok.”

Facebook ile ilgili ortaya atılan bu iddialar aslında geçtiğimiz hafta Business Insider tarafından yapılan bir habere dayanıyor. Business Insider geçen hafta anonim birini kaynak olarak göstererek Facebook’un kripto para biriminin başında olan David Marcus’un Stellar ile işbirliği yapmak istediğini belirtti.

Bundan kısa bir süre sonra da Marcus’un Coinbase yönetim kurulundaki pozisyonundan ayrıldığına dair haberler çıktı ve Marcus’un istifasına gerekçe olarak ‘çıkar çatışması’ gösterildi. Marcus, Cheddar’a konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:

“Facebook’ta Blockchain ile ilgili yeni bir ekip oluşturduğum için Coinbase’teki yönetim kurulundan ayrılmamın uygun olacağını düşündüm.”

Marcus’un haricinde TechCrunch‘a konuşan bir Facebook sözcüsü şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Hala başlangıç aşamalarındayız ve Blockchain’i kullanabileceğimiz birkaç farklı alan var. Şu an için söyleyeceklerimiz bu kadar.”

Tüm bu açıklamalar bir araya getirildiğinde Facebook’un Blockchain ile ilgili bazı planları olduğundan emin olabiliyoruz. Geriye ise büyük bir soru kalıyor: Madem Stellar ile çalışmayacaklar, o zaman tam olarak neyi planlıyorlar?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment