Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Komiteden Uyarı: Suudi Arabistan’da Kripto Para Alım-Satımı İllegal

Suudi Arabistan’daki düzenleyicilerden oluşan bi hükümet komitesi, kripto para ticaretinin ülke sınırları içerisinde illegal sayıldığını belirten bir bildiri yayınladı.

Suudi Arabistanlı yetkililerin dahil olduğu komite, Pazar günü yayınladığı bildiride insanları kripto para üzerinden alım-satım yapma konusunda uyardı ve bu türde yapılan işlemlerin “olumsuz sonuçlar doğurabileceğini” ve “hükümet denetiminden ayrı kaldıkları için yüksek risk barındırdıklarını” vurguladı.

Yetkililer tarafından yayınlanan bildirinin bir kısmı şu şekişde:

“Komite onunla kısıtlı kalmayacak şekilde Bitcoin gibi dijital paraların krallık dahilinde illegal olduğunu ve bu gibi şeylerin alım satımını yapmak için hiçbir partinin veya şahsın lisans sahibi olmadığını belirtiyor.”

Yayınlanan bildiride kripto para ticaretinin yasa dışı olduğu açıkça belirtiliyor olsa da kripto para alıp-satan kişilere herhangi bir yaptırım uygulanacak mı uygulanmayacak mı belirtilmiyor.

Komite tarafından yayınlanan bu bildiri Suudi prensi Al-Waleed bin Talal tarafından Aralık 2017’de yapılmış yorumları hatırlatıyor. Prens, o dönemlerde kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamalarda kripto paraların “bir gün patlayacaklarını” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment