Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Geleceğe Dönük Yatırım Planlarında Blockchain de Var

Güney Koreli yetkililer, gelecek yıl ülkedeki sekiz sektörün kalkınmasını sağlamak için 5 trilyon won (4.4 milyar dolar) değerinde yatırım yapacaklarını açıkladılar.

Ülkenin maliye bakanlığından yetkililerin de katıldığı bir toplantıda Güney Kore’deki sektörlerle ilgili bazı kararlar alındı. Toplantıda alınan kararlara göre Güney Kore Blockchain, Big Data, Yapay Zeka gibi teknolojiler için ayırdığı bütçeyi yüzde 65 oranında arttıracak.

Yerel haber kaynaklarından Yonhap tarafından yapılan habere göre ülkenin maliye bakanlığı tarafından toplantıyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Alınan önlemler platform ekonomisini rahatlatacak ve böylece yenilik alanındaki büyümeler hızlanacak.”

Güney Kore Maliye Bakanı Kim Dong-yeon, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu alanlara harcanan bütçenin zaman içerisinde 10 trilyon wonu bulabileceğini belirtti.

Bakanlık bu alanları orta vadede geliştirmek için başka alanlarda da yatırımlar yapacak. Güney Koreli yetkililer Blockchain, Yapay Zeka ve Big Data gibi teknolojilerin gelişimine katkıda bulunabilecek uzman isimler yetiştirmek için 2023 yılına dek 60 milyar won değerinde yatırım yapmayı düşünüyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment