Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Yatırımcı: Facebook Yüzünden İnsanlar Ölecek

Milyarder yatırımcı Mark Cuban, Facebook’un Libra adlı dijital para projesinin tehlikeli olduğunu düşünüyor.

Dallas Mavericks’in sahibi olan ve teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla tanınan Mark Cuban kısa süre önce katıldığı bir programda Facebook hakkında konuştu.

Şirketin Libra adlı dijital para projesinden bahseden Cuban bu proje hakkında bazı olumsuz yorumlar yaptı. Libra’nın pek güvenli olmadığını söyleyen Cuban bu yorumunu şöyle açıklıyor:

“Facebook gibi güçlü, kaynağı bol bir şirket istikrarsız bir para birimine, istikrarsız bir hükümete sahip Afrika ülkelerine girmeye başladığında…bunun sonucunda insanlar ölebilir.”

Para Savaşları

Mark Cuban, Facebook’un geliştirdiği bu Libra adlı dijital paranın yeni bir “para savaşı” başlatacağını düşünüyor. Cuban’a göre bazı ülkelerdeki vatandaşlar kendi para birimlerini bırakıp Libra’ya geçiş yapacaklar ve bu da yeni bir rekabete sebebiyet verecek.

Cuban’ın asıl endişelendiği şey ise bunun zaten ekonomik olarak kötü durumlarda olan ülkelerde yaşanacak olması. Bazı Afrika ülkelerini örnek gösteren Cuban, buradaki insanların despotlardan kaçınmak için Libra’ya sığınacaklarını ve bu insanların sırf bu yüzden hayatlarını kaybedeceklerini söylüyor:

“Eğer bir despotun para birimini etkilemeye, onu manipüle etmeye, o despotun aldığı vergiyi azaltmaya, o despotun ülke içerisindeki gücünü kısıtlamaya çalışırsanız o despot başına buyruk hareket etmeye başlar ve insanlar ölür.”

Libra’nın özellikle despotlar tarafından yönetilen ülkelerde sorun yaratacağını söyleyen Cuban; Kuzey Amerika’da veya Batı Avrupa’da herhangi bir sorun yaşanmayacağını söylüyor. Hatta Cuban asıl para savaşının bu bölgelerde çıkması gerektiğini söylüyor:

“(Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’dan bahsederek): Hadi bir de buralarda yapın. Bakalım neler oluyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment