Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Şüpheli Sipariş: 6 Binden Fazla ASIC!

Rusya‘daki yetkililer ülkedeki bir kripto para şirketi hakkında soruşturma başlattılar.

Rusya Federal Gümrük Hizmeti, Far-East Trading and Industrial Company adlı bir şirketin geçen sene yaptığı bir işlemden şüpheleniyor.

Finance Magnates gibi kaynaklara göre bu şirket bir süre önce kripto para madenciliğinde kullanmak üzere 6 binden fazla ASIC cihazı sipariş etti. Bu cihazların tamamı Bitmain tarafından üretilen Antminer S9 gibi modellerden oluşuyordu.

Ülkedeki yetkililer bu şirketin gümrük işlemleri sırasında sahtekarlık yaptığından ve sahte belgeler sunduğundan şüpheleniyorlar. Bu sahte belgelere göre şirket söz konusu cihazları Güney Kore’deki MSR Co. adlı bir şirketten aldı ve cihazların siparişi Hong Kong üzerinden yapıldı. Ancak Güney Kore’deki şirket böyle bir işlem yapıldığını reddediyor.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Rusya’daki bu şirket söz konusu sahte belgeler sayesinde oldukça yüklü bir masraftan kaçınmış oldu. Şirketin Ağustos 2017-Şubat 2018 tarihleri arasında aldığı bu 6 bin cihaz için gümrüğe yüklü bir ödeme yapması gerekiyordu. Ancak şirketin bu belgeler sayesinde 1.2 milyon dolar değerinde tasarruf ettiği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment