Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Şirketinden 200 Milyon Dolarlık Hamle

Kripto para sektörünün en büyük madencilik şirketlerinden olan Canaan Creative, 200 milyon dolarlık yatırım almayı planlıyor.

Bitcoin madenciliği için özel ekipmanlar üreten Çin merkezli şirketin yeni bir IPO düzenlemek için başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

IFRAsia gibi kaynaklar tarafından yapılan habere göre şirket halka açılarak toplamda 200 milyon dolarlık yatırım almayı planlıyor.

Benzer Planlar

Canaan geçtiğimiz yıl da buna benzer bir plan yapmış ve bu doğrultuda bir başvuruda bulunmuştu.

Geçtiğimiz yılın mart ayında başvuruda bulunan şirket Hong Kong’da halka açılarak 1 milyar dolarlık yatırım almayı düşünüyordu. Ancak şirket bu planı kısa süre içerisinde rafa kaldırma kararı aldı ve yapılan başvuru Kasım 2018’de geçersiz kılındı.

Şirketin bu seferki hedefinin ise ABD piyasası olduğu düşünülüyor. Bloomberg bu yılın başlarında konuyla ilgili bir haber yapmış ve Canaan’ın New York’ta bir IPO düzenleyebileceğinden bahsedilmişti. Ancak o dönem yapılan haberlerde şirketin bu planıyla ilgili pek fazla bilgi verilmemişti.

Canaan’ın son birkaç içerisinde attığı adımlar şirketin rakibi olan Bitmain’in attığı adımlarla benzerlik gösteriyor. Bitmain de bundan bir süre önce Hong Kong’da IPO düzenlemeye çalışmış, başarısız olmuş ve hemen ardından ABD’de bir IPO düzenlemek için kolları sıvamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment