Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Turkcell’in Kaç Tane Blockchain Patenti Var?

Türkiye’nin en büyük dokuzuncu şirketi olarak gösterilen Turkcell Blockchain için şu ana dek 8 farklı patent almayı başardı.

Ülkenin en büyük mobil operatörlerinden biri olan Turkcell geçtiğimiz son üç sene içerisinde Blockchain ile ilgili çeşitli araştırmalar yaptı. Şirket bu araştırmaları sonucunda Blockchain tabanlı yeni teknolojiler geliştirerek bunların patentini almayı başardı.

Patent Sayısı

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından paylaşılan bilgilere göre Turkcell Araştırma ve Geliştirme A.Ş şu ana dek Blockchain ile ilgili 8 farklı patent almayı başardı.

Kaynak: Türk Patent ve Marka Kurumu

Kamuya açık bir şekilde paylaşılan verilere göre bu patentlerden bazıları ihalelerle, vergi iadesiyle, vasiyet saklamayla ilgiliyken bazıları eğitim sertifikalarıyla, eşya bağışlarıyla ilgili.

Şirketin Blockchain Geçmişi

Turkcell’in Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırmalar yaptığı zaten biliniyordu.

Şirket geçtiğimiz yıl içerisinde Carrier Blockchain Study Group adlı bir konsorsiyuma katılmış ve Blockchain ile ilgili yaptığı araştırmaları hızlandırmıştı. Şirketin katıldığı bu konsorsiyumda Sprint, Softbank gibi telekomünikasyon devleri de yer alıyordu.

Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, Şubat 2019’da Mobil Dünya Kongresi’ne katılmış ve şirketin Blockchain ile ilgili çalışmalarından bahsetmişti. Serkan Öztürk o dönem verdiği demeçlerde Turkcell’in “müşterilere sunduğu dijital hizmetlerin” kalitesini Blockchain ile artırabileceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment