Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ev Satmak İçin Blockchain’i Kullandılar

Lüksemburg’da satılığa çıkarılan bir ev bir Blockchain platformu üzerinden satıldı.

Blockchain teknolojisi Dünya genelinde çeşitli amaçlarla kullanılmaya devam ediyor. Lüksemburg’daki bir grup şirket, bu teknolojinin günlük hayatta da kullanılabildiğini göstermek için bir ev satışını Blockchain üzerinden tamamlamayı başardı.

Ülkedeki Tokeny, CoinPlus ve INNO adlı üç şirket söz konusu evi Ethereum platformunu kullanarak tokenlaştırmayı başardılar. Tokenlaştırılan bu mülkün sahipliği daha sonradan Blockchain aracılığıyla başkasına aktarıldı.

Blockchain’in Geleceği

Lüksemburg’da ilk kez bir ev satmak için Blockchain teknolojisi kullanıldı. Dolayısıyla bu işlemin daha önce herhangi bir örneğine rastlanmamıştı.

Dünya genelinde belli bir mülkü satmak için Blockchain teknolojisini kullanan, belli başlı mülklerin ödemesini kripto paralarla yapan şirketler olmuştu. Ancak bu ve benzeri işlemlerin sayıca çok fazla olmadıkları biliniyor.

Bu işlemlerin gelecekte yaygınlaşması ve Blockchain’in günlük hayata daha fazla girmesi halinde tam olarak neler yaşanacak bilinmiyor. Bu işlemleri daha sık görmeye başlarsak ilgili alandaki yasaların değişmeye başladığını, yeni yasaların hazırlandığını da görmeye başlayabiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment