Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Yeni Kripto Para Derecelendirmelerini Yayınladı!

Son günlerde ABD tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle zor günler geçiren Çin, 2018 yılının Mayıs ayından beri aylık şekilde yayınladığı kripto para derecelendirmelerinin bir yenisini daha paylaştı. Söz konusu kripto para derecelendirmeleri ilk olarak küresel ölçekte bağımsız bir kripto para derecelendirme kurumunun olmamasından dolayı yapılmaya başlanmıştı ve hala da devam ettiriliyor.
Kripto para derecelendirmeleri Çin hükümetine bağlı Çin Elektronik Bilgi Endüstrisi Geliştirme Bölümü tarafından sağlanmakta olup, kripto paralar ile blockchain ağları toplamda uygulanabilirlik, teknoloji ve yaratıcılık olmak üzere üç unsura göre oylanıyor. 
En son geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan derecelendirmeden bu yana listeye iki yeni kripto para projesi giriş yaptı ve CCID toplamda 37 projeyi değerlendirdi. EOS hala genel değerlendirmeye göre birinciliğini korurken, ikinci sırada Ethereum onun arkasında ise Tron yer almakta. Tron geçtiğimiz aylarda derecelendirmede ikinci sırada yer alırken en son güncellemede üçüncülüğe geriledi ve sırasını Ethereum’a kaptırdı. 
Lider kripto para birimi Bitcoin ise Mayıs ayından bu yana 1 sıra yükselerek 11. sıraya geçti. Bitcoin Cash de ufak çaplı bir artış yaşadı ve 29. sıradan 26. sıraya geçiş yaptı. 

China Publishes New Rankings of 37 Crypto Projects

Listeye giriş yapmayı başaran iki proje ise sırasıyla Cosmos (ATOM) ve Zilliqa (ZIL) oldu.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment