Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Eski Başbakanını Taklit Eden Kripto Para Projesine Uyarı!

Kripto para sektörü özellikle kripto paraların tanınırlığının artmasından beri çok fazla dolandırıcılığın hedefi haline geldi ve bundan bazı ülkelerin Başbakanları bile kurtulamıyor.

Singapur’un eski Başbakanı da böyle bir sahtekarlığın hedefi haline geldi ve kendisini Bitcoin yatırımı tavsiye ederken buldu. Sahte internet sitesi daha sonra Singapur’un finansal regülatörü tarafından fark edildi ve tüketiciler uyarıldı.

Singapur’un finansal regülatörü tarafından yapılan uyarıya göre internet sitesi eski Başbakan’ı ”Bitcoin Loophole” isimli Bitcoin yatırım şemasının reklamını yapar gibi göstermekte ancak eski politikacının bundan haberi bile yok. Bunun yanı sıra platformda buraya giriş yapan kullanıcıların bilgisi veya haberi bile olmadan onların kredi kartı ve bankamatik kartı detayları da ele geçirilmekte ve kullanılmakta.

Singapur Mali Otoritesi kullanıcıları hem bu reklamın yalan olduğu konusunda hem de kendi finansal verilerini paylaşmamaları konusunda sert bir şekilde uyardı. Aslında bu eski bir Singapur’lu yetkilinin kendisini kripto para dolandırıcılıklarının merkezinde bulduğu ilk sefer değil. Bundan daha önce 2018 yılının Eylül ayında Başbakan Yardımcısı Tharman Shanmugaratnam da benzer bir durumda kalmıştı ve kendisinin 1 milyar dolarlık yatırım yaptığı iddia edilmişti.

Daha sonra site ve sahtekarca yapılan platform kaldırıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment