Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistanlı Bitconnect Geliştiricisi Tutuklandı!

Dünyanın en büyük kripto para dolandırıcılıklarından birisi olarak tarihe geçen BitConnect’in geliştiricilerinden birisi tutuklandı. Bitconnect’in internet sitesini geliştiren Dhaval Mavani isimli kişi Abu Dabi’den sınır dışı edildikten sonra  Başkent Yeni Delhi’de tutuklandı. Mavani hakkındaki tutuklama ve arama izni geçtiğimiz yılın Ağustos ayında çıkartılmıştı.

Mavani ise 2017 yılında direkt olarak BitConnect’in Asya sorumlusu Divyesh Darji tarafından 3.2 milyar dolarlık kripto para sahtekarlığının internet sitesini tasarlaması için işe alındı. Polis kendisinin Bitconnect hakkında aşırı bilgiye sahip olduğunu ve bu sahtekarlığı aktif bir şekilde pazarladığını düşünmekte.

Geliştirici bunlara ek olarak Hindistan içerisinde iki iş adamının kaçırıldığı ve kendilerinden 11.000 Litecoin ile 2.2565 Bitcoin talep edildiği olayın da şahidi olarak biliniyor. Birleşik Arap Emirlikleri içerisinde saklandığı bilinen geliştiricinin hakkında çıkartılan sınır dışı kararı sonrası kıskıvrak yakalandığı belirtilmekte. Yaklaşık bir yıl boyunca Abu Dabi içerisinde saklandığı bilinen geliştirici, konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Bitconnect olarak bilinen sahtekarlık bütün dünyada çok fazla kurbana ulaşmış olsa da, bunun özellikle Asya bölgesinde milyonlarca insanı ağına düşürdüğü tahmin edilmekte. Bitconnect geçtiğimiz aylarda Bitconnect 2.0 logosu ile yeniden piyasaya çıkacağını belirtse de henüz ek bir gelişme yaşanmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment