Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle CEO’su: Firmaları ABD’de Tutmak İçin Kripto Para Regülasyonları Şart!

Popüler kripto para alım satım ve yatırım firması Circle CEO’su Jeremy Allaire birçok kripto para firmasının ABD içerisinde kalmasını sağlamak için ülkede uygun kripto para regülasyonlarının düzenlenmesinin şart olduğunu ifade etti.

31 Temmuz tarihinde yapılan bir Bloomberg röportajında konuşan Allaire, ABD içerisindeki sıkıntılar yüzünden birçok firmanın deniz aşırı bölgelere kaçtığını ve bunun Washington için önemli bir sorun olduğunu vurguladı. Allaire aslında Salı günü yapılan Kongre duruşmasında da benzer konulara değindiğini ve yeni gelişen bu endüstride kalabilmek için ABD’li yasa yapıcıların önemli adımlar atması gerektiğini dile getirdi.

Ünlü CEO ABD’li regülatörlerin hem kripto para yatırımcıları için gerekli güvenlik önlemlerini sağlaması, hem de kripto para firmalarını aşırı regülasyonlar ile boğmaması gerektiğini ifade etti. Yasa yapıcıların aşırı regülasyonlar getirmesinin arkasındaki sebep ise çoğunlukla kripto paraların terör finansmanı veya buna benzer işler için kullanıldığı iddiaları.

Salı günü yapılan zirvede konuşan Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Michael Crapo da kripto para birimlerinin hükümet tarafından yasaklanmasının imkansız olduğuna değindi ve bunlarla savaşmak yerine bunlarla yaşamanın yollarının keşfedilmesinin elzem olduğunu ifade etti.

Senato ise henüz bu konuda net bir karara varmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment