Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Ödül Yarılanmasının ‘Eli Kulağında’ Ancak Fiyat Stabilitesini Koruyor

Bitcoin’in altınının gümüşü olarak bilinen ve Charlie Lee tarafından üretilen Litecoin’in blok ödülü yarılanmasına sayılı günler kalsa da, kripto para piyasası durgunluğunu koruyor. Bitcoin son birkaç ayda inanılmaz bir volatilite ile bütün dengeleri alt üst etse de, 30 dolara kadar gerileyen Litecoin belirli bir yükselişten sonra kaldığı seviyeyi korumayı başardı.

Yatırımcılar ve analistler Litecoin’i yakın takibe alsa da, yaklaşan yarılanma çok daha önceden fiyatlanmış gibi gözükmekte. Ancak yine de yarılanma yaşandıktan sonra madencilik ödüllerinde yaşanan düşüş ile fiyatta sert bir hareketlenme yaşanması da muhtemel gözüküyor.

Daha önce yaşanan yarılanmalar hem Bitcoin hem de Litecoin için ciddi bir fiyatlanma yaratmış ve yatırımcıları sevindirmişti. Litecoin basın saatine göre %4’lük bir yükselişe sahip ve 100 doların seviyesinin altında olsa da 94 dolar ile buna oldukça yakın.

Litecoin 2019 yılının en düşük seviyesi olan 30 dolardan, Haziran ayının sonlarına doğru 140 dolar ile yıllık rekorunu kırmıştı ve birçok kişi bunun olabilecek fiyatlanmayı da bitirmiş olduğunu düşünmekte.

Yarılanma eğer her şey planlandığı gibi giderse bundan altı gün sonra gerçekleşecek ve analistler bunun önceden fiyatlanmış olmasına rağmen blok ödülündeki azalma sonrası yine bir nebze artış olabileceği görüşünde. Yine de kurumsal düzeydeki algoritmik alım satım yatırım yönetim platformu Strix Leviathan’ın yakın zamanda yayınladığı bir raporda yayınladığı gibi, blok ödülü yarılanması ile fiyat yükselişi arasında herhangi bir direkt bağ olmadığını düşünenler de mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment